Інвестор недобудови Войцеховського подав до суду на КМДА

Один з інвесторів ЖК Champion City, який розташовується на вулиці Ракетна, 24, подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на столичну міську держадміністрацію, яка допустила, на думку позивача, незаконне будівництво.

Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

Як наголошується в позові, КМДА в межах наданих повноважень мала контролювати будівництво, прийняття в експлуатацію зазначеного об'єкта та дотримання забудовником договірних зобов'язань, однак, не зробила цього.

Зважаючи на вищевикладені обставини, киянин просить суд стягнути з виконавчого органу столичної міськради 150 тисяч гривень морального збитку за протиправну бездіяльність.

Зараз суд вирішує питання щодо відкриття провадження у зазначеній справі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше мер Києва Віталій Кличко в листі прем'єр-міністру Денису Шмигаль повідомив, що інвестори ЖК Champion City навряд чи зможуть в'їхати в куплені квартири, оскільки комплекс звели поблизу діючого ядерного реактора. І навіть якщо вийде вирішити питання з добудовою об'єкта, жити в ньому все одно не можна буде через небезпечну близькість до реактора.

ЖК Champion City входить у Деміївський квартал – скандальний довгобуд від забудовника Анатолія Войцеховського. Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Київську міську держадміністрацію добудувати ЖК Деміївський квартал. КМДА має завершити будівництво без додаткових залучень коштів з боку інвесторів. При цьому суд визнав, що столичні чиновники проявили бездіяльність щодо організації роботи із завершення проблемного будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом