Добудувати частину ЖК Деміївського кварталу не вийде через ядерний реактор поблизу

Інвестори ЖК Panorama city і ЖК Champion City, які входять до Деміївського кварталу – скандального довгобуду від забудовника Анатолія Войцеховського, – найближчим часом навряд чи зможуть в'їхати у куплені квартири через розташований поруч ядерний реактор.

Як повідомляє "Киеввласть", про це мер Києва Віталій Кличко написав у листі прем'єру Денису Шмигалю. Очільник міста повідомив, що будівництво житлових комплексів відбувається на вулиці Ракетній, в зоні діючого ядерного реактора, і проживання тут заборонено. Як так вийшло, що будівництво житлових будинків почалося на цій ділянці, розслідує поліція з 2012 року.

В рамках кримінальної справи в жовтні 2017 року Печерський районний суду наклав арешт на незавершене і завершене самовільне будывництво і заборонив розпоряджатися, користуватися та проводити будь-які будівельні роботи. Два роки по тому цей же суд передав об'єкти Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Кличко також повідомив, що замовник будівництва ТОВ "Техенерго" порушив законодавство і будівельні норми, в результаті кинув напризволяще інвесторів. Для вирішення питань з будівництва Кабмін створив Міжвідомчу робочу групу, яка займається також і недобудовами Войцеховського.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Київську міську держадміністрацію добудувати ЖК Деміївський квартал. КМДА має завершити будівництво без додаткових залучень коштів з боку інвесторів. При цьому суд визнав, що столичні чиновники проявили бездіяльність щодо організації роботи з завершення проблемного будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом