Інтергал-Буд має шанс втратити ЖК

Прокуратура Києва виграла перший суд щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки за адресою провулок Приладний, 10, де компанія "Інтергал-Буд" будує ЖК Академ-Квартал .

Як повідомляє "Київвлада", забудовник поки що не подав апеляцію, проте можна припустити, що він це обов'язково зробить, оскільки від результатів судової суперечки залежатиме доля житлового комплексу.

Нагадаємо, що ще у 2003 році Київрада погодила передачу в оренду земельної ділянки у провулку Приладному, 10, площею 4,95 га в оренду ВАТ "КДЕЗ "Вугілля" для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель та споруд строком на 25 років. Понад 10 років тут будівництво не велося.Тільки у 2017 році "КДЕЗ "Вугілля" направило до ДАБК повідомлення про виконання реконструкції, а трохи пізніше девелопер "Інтергал-Буд", проігнорувавши умови оренди ділянки, презентував за цією адресою проєкт свого ЖК.

Будівництвом комплексу зацікавилися правоохоронці, вони встановили, що на земельній ділянці здійснюється будівництво житлових будинків, хоча ця земля призначена виключно для розміщення будівель промисловості. Слідчим стало відомо, що державні органи у сфері містобудування та архітектури не погоджували жодних матеріалів на проєктування та будівництво багатоповерхових будинків на цій території, а Київрада не приймала рішень щодо зміни цільового призначення цієї ділянки.

Експерти порталу НЕРУХОМІ з'ясували, що дозвіл на реконструкцію замовник одержав далеко не з першого разу. Це наслідки наочного розбіжності між тим, що насправді будує девелопер (9 житлових будинків) і тим, на що оформили дозвільну документацію з урахуванням обмеження використання території (всього 3 житлові будинки). Зазначені вище обставини несуть ризики для інвестування у проєкт. Також відомо, що ДБР проводить розслідування за фактом зловживань чиновниками ДАБІ та КМДА на користь ТОВ "БК "Інтеграл-Буд" та ПрАТ "КДЕЗ "Вугілля".

Більш детально ознайомитися з документами щодо ЖК Академ-Квартал можна, перейшовши за посиланням .

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом