"Інтергал-Буд" готовий продовжити скандальне будівництво в Одесі

В Одесі на місці ресторану "Жемчужина" в Аркадії найближчим часом відновиться будівництво житлових висоток.

Як повідомляє "Монітор", посилаючись на інформацію від місцевих жителів, на майданчик днями привезли будівельний кран. Підставою для дозволу будівництва стало рішення суду. Раніше проти цього будівництва виступав активіст Олег Михайлик. Так, суд першої інстанції підтримав активіста та заборонив будівництво. Втім, апеляційна інстанція ухвалила рішення на користь забудовника. Після того, як справу направили до Приморського райсуду, активіст так жодного разу і не з'явився на засідання. У результаті забудовник відсудив право на ведення будівельних робіт.

Згідно з рендерами, "Жемчужина" хотіла побудувати в рекреаційній зоні чотири 12-поверхівки із загальною триповерховою основою.

Водночас будівництво є незаконним, оскільки, за Генпланом та зонінгом, ця територія передбачена під розміщення парку "Ювілейний", а не під будівництво ЖК. Окрім цього, земельна ділянка розташована в рекреаційній зоні та будівництво здійснюється менш ніж за 100 метрів від урізу води, що заборонено Водним Кодексом України та Законом України.

За даними порталу YouControl, бенефіціаром замовника будівництва ТОВ "Перлина" є британець Марк Райнер. Засновниками виступають компанії Кристал Ессет Менеджмент, Джі Ді Сі Україна, Розвиток нерухомості та Білд Констракшн 2000. Також вона пов'язана із будівельною компанією "Інтергал-Буд".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі "Інтергал-Буд" також відома своїм будівництвом ЖК La Mer. Як відомо, забудовник взявся за зведення підпірної стінки для зміцнення схилу в районі 13-ї станції Великого Фонтану. Компанії видали містобуди для будівництва саме стіни, проте замість неї почалося будівництво дев'ятиповерхового житлового будинку.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом