ДІАМ ввела в експлуатацію будинок із довгобуду Аркади

Будинок Асканія із ЖК Патріотика – одного з найвідоміших столичних довгобудів проблемного банку "Аркада" – таки отримав сертифікат Держінпескції архітектури та містобудування.

Про це повідомили у вівторок, 17 травня, у групі "Всі недобудови банку "Аркада".

Зазначається, що учасники кооперативу "профінансували та добудували свій будинок, заселилися і тепер матимуть право власності".

У свою чергу, радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що згідно з меморандумом в об'єктах Аркади залишилися вільні квартири, які в майбутньому можуть бути використані для розселення сімей, які втратили житло через війну.

Радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов зазначив, що у випадку з шістнадцятим будинком Асканія, Stolitsa Group взяла на себе погашення боргів за проєктом перед підрядником. "Там йдеться про суму близько 10 млн грн плюс матеріальні цінності, які були на майданчику", - пояснив Тихонов, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, що згідно з підписаним торік у квітні меморандумом Stolitsa Group погодилася допомогти добудувати заморожені об'єкти "Аркади".

Фінансування завершення будівництва, згідно з меморандумом, відбувається за рахунок дебіторських надходжень від ФФБ "Аркади" та коштів, що є на рахунках "Аркади", а також за рахунок продажу квартир та нежитлових приміщень комплексів. Для фінансування можна використовувати кошти, які вдасться залучити з держбюджету з допомогою державного фінансування кредитів, зокрема під держгарантії.

Тихонов розповів, що є високі шанси ввести в експлуатацію будинок №26 "Львівський", однак той має деякі юридичні проблеми.

Що стосується ЖК Евріка, то там три будинки також мають високий рівень готовності й існує ймовірність введення їх в експлуатацію. Зокрема, чотирнадцятий та п'ятнадцятий будинки вже давно заселені, а вісімнадцятий заселяється після зими.

Як відомо, будівництво житлових комплексів Патріотика, Патріотика на озерах та Еврика було зупинено ще у 2018 році через проблеми у банку Аркада. У квітні минулого року було завершено досудове розслідування у справі про розкрадання коштів із фондів фінансування будівництва, керуючим яких є банк "Аркада".

Було встановлено, що голова правління банку та його спільники за схемою вивели із фонду фінансування будівництва житлових комплексів близько 72 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у січні забудовник намагався ввести в експлуатацію 26-й будинок Львівський ЖМ Патріотика, проте отримав відмову. Підставою стало рішення господарського суду Києва від 12 серпня 2021 року у справі про оренду земельної ділянки.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

234

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом