ДІАМ видав сертифікат готовності недобудованому об'єкту у центрі Києва

2 хв

Держінспекція архітектури та містобудування України 10 листопада видала сертифікат про прийняття в експлуатацію першої черги ЖК Creator City від Креатор-Буд по вулиці Дегтярівській, 17-19 у Шевченківському районі Києва, хоча будівельні роботи на ділянці ще не завершились.

НЕРУХОМІ побували на об'єкті, введення якого було оголошено на IV квартал цього року. І хоч ДІАМ офіційно прийняв його в експлуатацію, маркетологи та піар-менеджери ЖК Creator City не поспішають повідомляти про це, оскільки будівництво 24-поверхового будинку на 264 квартири та паркінгу на 90 машиномісць за фактом ще триває.

Так, станом на 14 листопада продовжуються фасадні роботи, вітражне скління, облаштування паркінгу. Враховуючи зовнішній стан будинку, на який видано сертифікат готовності, не менше питань викликає стан виконання внутрішніх робіт: монтаж ліфтового обладнання, інженерних комунікацій тощо.

У зв'язку зі станом справ на будівельній ділянці та офіційно отриманим сертифікатом виникають сумніви, що інспектор здійснював огляд об'єкта, як того вимагає законодавство. Так, рішення про видачу сертифіката або відмову у його видачі здійснюється на підставі складеної довідки за результатами виїзного огляду об'єкта будівництва з його фотофіксацією.

Таким чином, ДІАМ як новостворений контролюючий орган, який взяв курс на встановлення чесних правил на будівельному ринку, за фактом за два місяці роботи дискредитував свою діяльність, поховавши надії суспільства на позитивні зміни у містобудівній сфері. Наголосимо, що ЖК Creator City зводиться в центрі Києва, в історичному ареалі, при цьому в інспекції за фактом виявилося замало ресурсів, щоб його перевірити. Яка ситуація в регіонах – важко уявити.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, забудовник ЖК Creator City через суд змусив столичну владу видати МУО, оскільки спочатку будівництво було задумане на території, що відноситься до промислової та комунально-складської. Відомо, що в рамках кримінального провадження двічі накладався арешт на земельну ділянку та двічі скасовувався.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом