ДІАМ прикрилася війною, щоб не проводити перевірки скандальних ЖК

Держінпекція архітектури та містобудування офіційно заявила, що не проводитиме перевірку будівництва ЖК OZON Concept House у Печерському районі Києва через воєнний стан.

За словами експерта у містобудуванні Георгія Могильного, ДІАМ незаконно відмовила киянці, яка звернулася до інспекції з офіційним листом. ДІАМ отримала та зареєструвала звернення 17 січня 2022 року, проте дала відповідь майже через пів року – 14 липня. Свою відмову аргументували тим, що Кабмін заборонив проводити перевірки під час воєнного стану.

Проте, за словами Могильного, згідно із законодавством ДІАМ була зобов'язана до 31 січня призначити засідання комісії для розгляду звернення, а перевірку призначити протягом місяця – до 17 лютого. Експерт наголосив, що Кабінет Міністрів України під керівництвом Дениса Шмигаля – такі ж корупціонери, як і ДІАМ, оскільки КМУ банально не мав повноважень забороняти проведення перевірок навіть під час воєнного стану. "І ми зараз тільки починаємо збирати перші ягідки цього незаконного рішення, а далі буде ще гірше, бо наслідки дій різних шахраїв ми добре відчуємо на економіці", - написав Могильний.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, проти будівництва ЖК OZON Concept House у Печерському районі активно виступають місцеві жителі. На початку року невідомі закидали фаєрами будівельний майданчик та зламали паркан навколо нього. За наявними даними, кількох людей потім затримала поліція. За цим інцидентом було порушено кримінальну справу (стаття хуліганство).

Будівництво комплексу проходить на зсуві схилу. Але за словами експертів, схил став аварійним після того, як забудовник зрубав понад 1500 дерев на ньому. Серед іншого, зазначалося також перевищення забудовником максимально допустимої висотності своїх будинків (24 поверхи замість дозволених для цієї території 8 поверхів), та дефіцит паркувальних місць (заплановано 721 місце за розрахункової потреби 1268).

Спочатку будівництво тут планувала сумнозвісна компанія "Укогруп" Анатолія Войцеховського. Сьогодні будівництво веде компанія Saga Development Андрія Вавриша. З жовтня 2010 року до серпня 2015 року Вавриш працював заступником директора Департаменту архітектури та містобудування КМДА, у цей час і були видані містобуди на проєктування забудови згаданих ділянок на Печерську.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

238

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом