Черговий скандал з "Аркадою": недобудови можуть законсервувати до 10 років

Недобудовані житлові комплекси "Аркади" – Еврика і Патріотики на озерах – будуть законсервовані, новий забудовник Stolitsa Group вивозить всю техніку з будмайданчиків.

Про це розповіли в об'єднанні "Усі недобудови банк "Аркада" у Facebook.

"Демонтаж і вивення крана біля будинку №31 на Евриці – сумний початок. Далі абсолютну більшість будинків на Евриці і Патріотиці відправлять в консервацію", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заморозка будівництва в деяких будинках можлива від двох до десяти років. При цьому в ЖК Еврика налічується понад 90 тисяч квадратних метрів житла, що за сьогоднішніми цінами – близько 3,5 млрд гривень. У пабліку підкреслили, що "за дивним збігом" на довгий термін відклали саме добудову будинків з найбільшою кількістю непроданих квартир.

Інвестори знову звинуватили державу у бездіяльності, а підписантів меморандуму (про добудову проблемних об'єктів "Аркади") – в порушенні домовленостей. За їх словами, Stolitsa Group абсолютно не шукає ніяких шляхів для виходу з ситуації, що склалася. Однак забудовник займається шантажем інвесторів, дав вказівки припинити фінансування охорони і поставок електрики на будівельні майданчики. Також робляться спроби залякування і дискредитації представниці ЖК Еврика Людмили Шевченко. "Таким чином, можна констатувати факт повторного обману покупців", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник Stolitsa Group 16 серпня повідомив, що виходить з меморандуму з добудови проблемних об'єктів "Аркади" – Патріотики,Патріотики на озерах і Еврики. За словами генерального директора Stolitsa Group Едуарда Соколовського, це сталося через відмову представників ЖК Еврика узгодити графіки будівництва. Також повідомлялося, що у співтоваристві інвесторів банку "Аркада" збирають підписи з вимогою замінити представницю ЖК Еврика Людмилу Шевченко, з чиєї вини, як вони вважають, Stolitsa Group призупинила участь у будівництві.

Як відомо, меморандум з добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво мала компанія Stolitsa Group.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом