Будівництво ЖК Tourbillon: договір суборенди ділянки визнали недійсним

Договір суборенди земельної ділянки на вулиці Миколи Амосова у Солом'янському районі Києва, укладений між ТОВ "Бора" і ТОВ "Дайтона груп" за участю колишнього мера Леоніда Черновецького, був визнаний недійсним. На цій ділянці мали побудувати ЖК Tourbillon.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Києва, передають "Наші Гроші".

Зазначений договір суборенди фірми уклали у червні 2018 року. На ділянці 2,79 га, яка належить до зони охоронюваного ландшафту, запланували звести житловий комплекс. Суборендарем була "Дайтона Груп", а основним орендарем ділянки – "Бора". Суд прийшов до висновку, що договір оренди з ТОВ "Бора" є нікчемним, оскільки Київрада відповідного рішення не приймала, однак мер Леонід Черновецький, діючи на власний розсуд, у 2012 році уклав цей договір без затвердження цього рішення з боку Київради.

Виходячи з цього компанія не могла передати ділянку в суборенду. Даних про подачу апеляційних скарг на це рішення Госпсуду поки немає.

Згідно з даними НЕРУХОМІ, в Протасовому Яру по вулиці Амосова Daytona Development Company має намір побудувати ЖК Tourbillon. У березні 2019 фірма отримала дозвіл ДАБК на виконання будівельних робіт. Однак, у вересні 2020 Окружний адмінсуд Києва визнав цей дозвіл протиправним і скасував його. Власниками забудовника є Олег Левін і ТОВ "Алюр Девелопмент" Андрія Орлова і Антона Труша. Компанію також пов'язують з Геннадієм Корбаном.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом