Будівництво ЖК Egoist Residence може не відбутися: Київрада хоче розірвати договір оренди

Київрада планує розірвати договір оренди земельної ділянки на вулиці Мечникова, 7б у Печерському районі, де компанія "БУДІНФОРМ" вирішила побудувати житловий комплекс Egoist Residence.

Як повідомляє 44.ua, відповідний проєкт рішення був зареєстрований у міськраді в понеділок, 15 березня. Зараз документ знаходиться на розгляді комісії з питань містобудування.

Площа ділянки – 0,22 га, влада столиці в 2019 році прийняла рішення не поновлювати договір оренди, який був укладений терміном на 15 років. Також ДАБІ заборонила проводити будівельні роботи на ділянці, однак забудовника це не зупинило. За його словами, він просто "продовжує зміцнювати Кловський узвіз".

Підставою для розірвання договору оренди стало те, що "БУДІНФОРМ" не виконує його умови: він порушив терміни забудови земельної ділянки. Так, компанія мала закінчити будівництво ще у серпні 2007 року. Крім того, кілька років орендар не сплачував податки, що також є підставою для розірвання угоди.

Варто підкреслити, що проти даного будівництва активно виступають і місцеві жителі. За їхніми словами, через це один з сусідніх будинків нахилився на 16 см, інший – вкрився тріщинами. Кияни заявляють, що будувати тут не можна через підземні води. Ділянка розташована на небезпечному схилі, до якого примикають Олександрівська лікарня, кілька будинків і підприємств.

Влада Києва також повідомляє, що зведення ЖК стало неможливим, оскільки поруч вже почали будувати торгово-розважальний і бізнес-центри, і транспортна розв'язка не витримає навантаження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ДАБІ сім разів відмовляла компанії БУДІНФОРМ у будівництві ЖК Egoist Residence за зкоюпричин: відсутнє погодження проєктної документації з центральним органом охорони культурної спадщини; не надано погодження висотності уповноваженим органом з питань цивільної авіації; проєктування здійснено за межами земельної ділянки; не виконано вимоги щодо забезпечення мешканців комплексу достатньою кількістю машино-місць; не виконано вимоги щодо забезпечення достатньої площі прибудинкових майданчиків.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом