Будівництво у Чкаловського скверу: Верховний Суд відновив виробництво

Верховний Суд відновив провадження у справі щодо продовження договору оренди земельної ділянки під забудову на розі вулиць Олеся Гончара і Михайла Коцюбинського в центрі Києва, впритул до Чкаловського скверу.

Про це написала колишня депутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, орендар звернувся до суду з проханням поновити договір оренди і визнати додаткову угоду укладеною, незважаючи ні на протести суспільства, ні на відмову земельної комісії минулого скликання.

Балицька нагадала, що перша і апеляційна інстанція винесли рішення на користь забудовника, повністю задовольнивши позов. Третя інстанція в квітні відкрила провадження, але тимчасово його зупинила до розгляду Великою палатою Верховного Суду іншої справи про поновлення договору оренди. Нещодавно ця справа була розглянута.

"Позиція Великої палати може значно вплинути на прийняття рішення і у справі про наш Чкаловський сквер, але я сподіваюся, що судді побачать як порушення законодавства, так і недотримання вимог договору, і відмовлять в його відновленні", - підкреслила ексдепутатка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ , на початку року Північний апеляційний госпсуд відновив договір оренди земельної ділянки біля самого скверу імені Чкалова. На прийняття такого рішення апеляційного суду знадобився лише один день, хоча в попередньої інстанції розглядалася справа близько півроку. У зв'язку з цим є сумніви, що апеляційний суд детально зміг проаналізувати ситуацію і толком не розібрався в ній.

Як відомо, сквер імені Чкалова – один з найстаріших в Києві, він знаходиться біля вулиць Гончара та Коцюбинського, а зелена зона була розбита тут майже сто років тому. У 2005 році Київрада проголосувала за виділення будівельної компанії двох земельних ділянок, розташованих впритул до скверу, для зведення висотки. Забудовник обгородив територію парканом, але будівельні роботи так і не почалися. У 2018 році ділянку перейшла в суборенду компанії "Ділайвест", але і після цього будівництво не відновилося. Термін оренди закінчився 15 травня 2020 року.

Згідно з даними порталу YouControl, засновником фірми "Ділайвест" є кіпрська компанія Sparenton Limited, яка в свою чергу пов'язана з низкою компаній, афілійованих із столичним забудовником Stolitsa Group.

На ділянці 0,33 га, який фактично є частиною скверу імені Чкалова, зведуть 14-поверховий житловий будинок з вбудованими приміщеннями. Висота будівлі буде орієнтовно 56 метрів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом