Будівництво проблемних об'єктів "Аркади" так і не поновилося

Будівельна компанія "Столиця Груп" змогла перестрахуватися від ризиків у питанні добудови проблемних об'єктів банку "Аркада", а інвестори знову опинилися у скрутному становищі. При цьому будівництво проблемних ЖК так і не розпочалося.

Про це написали у групі "Всі недобудови банк "Аркада".

Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що на будь-які звернення довірителів представники влади радять звертатися до забудовника "Столиця Груп", яка, як відомо, за меморандумом взялася за добудову ЖК Евріка, ЖК Патріотика та ЖК Патріотика на озерах (новий проєкт носить назва ЖК Н2О).

"Ця будівельна компанія, маючи висококваліфікованих юристів, раніше перестрахувалася від ризиків і зняла з себе всю юридичну відповідальність. Директор Столиці Груп Едуард Соколовський на абсолютно всі питання, що навіть безпосередньо стосуються СГ відсилає до громадського союзу "Дирекція з добудови". Директор дирекції Щербаков є таким же постраждалим довірителем "Аркади". Сюрприз-сюрприз, коло замкнулося – добудова руїн вже не проблема влади, а проблема 11 000 громадян", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що користі від "Дирекції добудови" для довірителів "Аркади" стало ще менше, ніж було до війни. Так, коли активісти намагалися залучити додаткових забудовників, директор громадського союзу надсилав до цих компаній листи із погрозами, вимагаючи невтручання.

"Начебто всі щасливі і задоволені меморандумом і фінансуванням менше 1% від суми добудови за 2021 рік, відсутністю консервації на більшості будинків, розкраденим майном на деяких будинках та багато іншого", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що "Столиця" попри військові дії в Україні таки відновила будівельні роботи на багатьох своїх об'єктах. Однак серед активного будівництва немає об'єктів ЖК Н2О.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за добудову проблемних житлових комплексів Аркади взялася компанія Stolitsa Group. У новому плані в Патріотиці на озерах замість 43 будинків має з'явитися 48.

Щоб добудувати житлові комплекси, потрібне фінансування у розмірі 3,5 мільярда гривень. Таку суму забудовник хоче отримати завдяки державному кредитуванню. Крім того, покупцям квартир у ЖК Патріотика на озерах доведеться доплачувати за куплені квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

285

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом