Будівництво приватного міста під Києвом загрожує масштабною вирубкою лісу

Київський забудовник KyivBudDevelopment анонсував будівництво біля села Глібівка неподалік столиці першого в Україні приватного міста. Втім, проти цього будівництва виступили місцеві жителі, оскільки під час цього будівництва збираються вирізати величезний шмат лісу.

Як повідомляє ТСН.ua, будівництво планують на ділянці 130 гектарів, значну частину території займає ліс. Тим часом попри масштабну рекламну кампанію, яку затіяв забудовник, ані у Київській обласній держадміністрації, ані в Димерській селищній раді (куди входить Глібівка), не чули про плани щодо будівництва приватного міста. Крім того, забудовнику не видали дозволів на видалення зелених насаджень.

Коментуючи цю ситуацію в KyivBudDevelopment зазначили, що середній вік дерев на території, де має відбутися будівництво, не перевищує 30 років, отже вони, нібито, не належать до лісового фонду, а тому "говорити про вирубку лісу некоректно".

"Будівництво відбуватиметься із максимальним збереженням наявних зелених насаджень", – пообіцяв засновник компанії Євген Леськів.

Також у компанії пообіцяли 10% квартир віддати захисникам України та людям, які втратили своє житло внаслідок російської агресії. Робота з формування черги та категорій громадян, яким нададуть квартири, продовжується.

Проте місцеві жителі просять владу втрутитися в ситуацію і не допустити масштабної вирубки лісу задля будівельних апетитів великої корпорації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовник KyivBudDevelopment (KBD.estate) відомий також скандальним будівництвом житлового комплексу в Пущі-Водиці. Попри те, що за Генпланом земля є присадибною і будувати тут можна не вище за 4 поверхи, висота будинків сягне 12 поверхів. При цьому сам Леськів раніше запевняв громадськість, що будинки в ЖК Pusha House будуть не вищими за сім поверхів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

181

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом