Черговий скандал в екопарку Осокорки: активісти помітили будівельну техніку

На території Екопарку Осокорки помітили будівельну техніку, незважаючи на те, що знаходиться там небезпечно через ймовірність мінування.

Про це у п'ятницю, 15 липня, написав юрист громадської організації "Карта Реновації" Дмитро Перов.

Активісти заявили про активізацію будівництва

Про те, що знаходиться на території екопарку сьогодні небезпечно, офіційно заявила Київська міська держадміністрація, проте забудовника ЖК H2O це, мабуть, не налякало.

"Минулого тижня Київська міська державна адміністрація – КМДА дала відповідь про те, що перебування на території Екопарку Осокорки – Ecopark Osokorky є небезпечним для життя, а сам парк замінований. Тим часом у самому парку почалося будівництво ЖК", - написав Перов, опублікувавши відповідь столичної влади на запит.

Що кажуть адепти "Столиці"

Своєю чергою у групі "Всі недобудови Банк "Аркада" звинуватили активістів у упередженості, заявивши, що вони "заплющують очі" на іншу забудову дніпровської набережної.

Передісторія конфлікту

Як відомо, за добудову проблемних житлових комплексів Аркади ("Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" на Осокорках) взялася компанія Stolitsa Group. Новий проєкт зветься ЖК H2O. У новому плані на озерах замість 43 будинків має з'явитися 48.

Щоб добудувати житлові комплекси, потрібне фінансування у розмірі 3,5 мільярда гривень. Таку суму забудовник хоче отримати завдяки державному кредитуванню. Крім того, покупцям квартир у ЖК Патріотика на озерах доведеться доплачувати за куплені квартири, передає "Хмарочос".

Як зазначається, загальна площа забудови становить 90 гектарів. Всього у житловому комплексі буде 11892 квартири, водночас машиномісць – 4932. Поверховість будинків досягатиме 26 поверхів. Згідно з генпланом нового мікрорайону, там буде збудовано шість дитячих садків на 120 та один на 160 місць, дві школи на 36 класів, одна на 24 та дитяча поліклініка на 400 місць.

Як відомо, активісти борються, щоб зберегти природу та створити на цих територіях заказники та парки. За їхніми словами, забудовник планує частково засипати озеро Небреж. Також згідно з чинним генпланом Києва, на місці забудови має бути зелена зона.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Києва заявила про підтримку ініціативи щодо створення парку "Осокорки" біля озера Тяглі у Дарницькому районі, площею близько 300 гектарів. Таким чином, територію майбутнього парку вирішили урізати майже вдвічі.

Громадськість неодноразово била на сполох, коли будівельна техніка засипала сміттям водойми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

156

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом