"Будинок-монстр" на Подолі можуть ввести в експлуатацію: несподіване рішення суду

Північний апеляційний господарський суд у вівторок, 8 червня, прийняв скандальне рішення, яке скасовує заборону на введення в експлуатацію ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва, більш відомого, як "Будинок-монстр" на Подолі.

Про це повідомила депутатка Київради Євгена Кулеба.

За її словами, поки столична влада подасть на оскарження цього рішення в касаційну інстанцію, є ймовірність, що ДАБІ введе будинок в експлуатацію. Депутатка нагадала, що у забудовника навіть немає договору на оренду земельної ділянки.

Також вона зазначила, що суддя призначив ще одну (вже третю) комплексну експертизу щодо даного об'єкту. Цього разу її провести має чомусь Харківський інститут експертиз. "Експертиза – техніка затягування справ, якщо що. Що можна зробити зараз: взяти це питання під контроль і простежити, щоб ДАБІ, бува, не ввела в експлуатацію "Будинок-монстр", – написала Кулеба.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився вводити в експлуатацію скандальний житловий комплекс. У суді представники Держархбудінспекції та Київрада говорили про маніпуляції з боку ТОВ "Пателі Лізинг". Столична влада через суд домагається знесення "зайвих поверхів". Незважаючи на це, забудовник не залишає спроби узаконити добудову і ввести в експлуатацію об'єкт.

Історія з будівництвом ЖК Поділ Престиж почалася ще в 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку, будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але в 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом