Будинки сповзають у котлован: у Дніпрі протестують проти будівництва Ermolaev Center

У Дніпрі проти будівництва БФК Ermolaev Center на вулиці Шевченка, 43 активно виступають місцеві жителі, які побоюються, що їхні будинки можуть обвалитися в будівельний котлован.

Як повідомляється в сюжеті ICTV, в результаті будівництва комплексу почав просідати грунт і виникла небезпека зсувів. Голова ОСББ Наталія Валькова-Кулик повідомила, що у забудовника, крім дозволу на початок будівельних робіт, має бути і дозвіл від Міністерства культури, оскільки, за її словами, будівництво відбувається в історичному ареалі.

Також жителі стверджують, що забудовнику вигідно якщо під час будівництва по сусідству прийде в непридатність їх житло. Представники забудовники вже пропонували викупити у них квартири, заплативши по 500-700 доларів за квадратний метр.

Але після того, як люди відмовилися, на них почали чинити тиск: проїзд до гаражів перекрив багатотонний вантажівка, а в одному з будинків відкрили благодійну організацію для колишніх ув'язнених. Юрист порадив жителям Дніпра звернутися до контролюючих органів для проведення позачергової інспекції будівництва.

Згідно з даними НЕРУХОМІ, на вулиці Шевченка, 43 будується багатофункціональний комплекс Ermolaev Center – проєкт еліт класу, який вміщує квартири і офіси класу А. Розробкою даного проєкту займається компанія Alef Estate, заснована у 2001 році.

Як з'ясували експерти, цільове призначення земельних ділянок відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце передбачає розміщення багатоквартирного житлового комплексу.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом