Блокування бомбосховища у Києві: девелопер прокоментував скандал

Правоохоронні органи звинуватили колишнього керівника забудовника ЖК White Lines у самовільному захопленні ділянки, що належить держпідприємству "Національний центр Олександра Довженка", внаслідок чого було заблоковано бомбосховище.

Тим часом, девелопер A Development у коментарі експертам НЕРУХОМІ заявив, що їхня компанія кілька років тому досягла домовленостей із "Довженком Центром".

"Ми підтвердили свою готовність інвестувати у відновлення цього культурного простору, а саме виконати реконструкцію лобі та фасадів Центру, здійснити благоустрій Голосіївської площі", – повідомили представники A Development.

Також, зазначають, що окремою угодою Центр узгоджував надбудову мостової конструкції над бомбосховищем, яка дозволить зберегти єдину візуальну лінію фасаду між будівлею держпідприємства та ЖК White Lines. "Ця угода має бути погоджена Міністерством культури, куди її направив Центр разом із проєктом ще наприкінці 2020 року", - розповіли у девелоперській компанії, додавши, що у Мінкульті досі так і не розглянули документ.

У пресслужбі столичної прокуратури повідомили, що ще 2017 року колишній директор компанії уклав договір про оренду двох земельних ділянок на Васильківській. Потім компанія, не маючи дозвільних документів, зайняла частину сусідньої земельної ділянки. Внаслідок цього було заблоковано бомбосховище, "чим створено загрозу загибелі людей в умовах ескалації збройного конфлікту на території України".

Як відомо, замовником будівництва виступає компанія "Анева Індастрі". Її керівником у 2017 році був Микола Триняк.

Раніше експерти НЕРУХОМІ докладно розібрали документи ЖК White Lines. Зі звітом щодо житлового комплексу можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом