Блекаут для ЖК Навігатор: замовник обрубав світло мешканцям 4 тисяч квартир

Столичний ЖК Навігатор, який розташований у Бальтійському провулку, 23, у понеділок, 7 лютого, обіцяли відключити від електромереж. У результаті без світла виявляться всі будинки комплексу, а це близько 4 тисяч квартир.

Про це повідомили у пабліку "Життя Оболонського району", посилаючись на документ від Київського склотарного заводу, який виступає замовником будівництва.

ТОВ "Київський склотарний завод" повідомляє, що у зв'язку з не переведенням розрахунків з боку ПрАТ "Домобудівний комбінат №4" за електроенергію, спожиту жителями багатоквартирних будинків, розміщених на території ЖК Навігатор, подача електроенергії на територію ЖК Навігатор 7.02.2022 о 12 :00 буде припинено", - йдеться у документі.

Звела житловий комплекс компанія "ДБК-Житлобуд". У пабліку зазначили, що відключення незаконне і загрожує кримінальними справами. Водночас юрист Олексій Шевчук наголосив, що "ситуація дуже складна та пахне відставкою мера" Віталія Кличка.

"За кілька років ані мер, ані КМДА не змогли вирішити ситуацію із забудовником, з ДТЕК та допомогти людям. Жителі платили за енергію згідно з промисловим тарифом

А сьогодні 1/3 Оболоні залишилася без світла!", - наголосив він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно жителі ЖК Навігатор перекривали вулицю Сім'ї Кульженко в Оболонському районі, вимагаючи переглядів тарифів на електроенергію. Киян обурило, що вони змушені платити за промисловими тарифами (5,07 грн за кВт), що втричі перевищує звичайний тариф. Також протестувальники вимагали ввести в експлуатацію трансформаторні підстанції для ЖК. Мешканці стверджують, що комплекс вже три роки як заселений, а забудовник ніяк не може довести до ладу підстанції.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

124

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом