Апарт-комплекс замість СТО: що не так з одеським Times

Апарт-комплекс Times - адміністративно-офісний центр з апартаментами, який будується в Одесі на вулиці Косвеній, 64/66 на ділянці, на якому передбачалася експлуатація СТО.

Про це читайте в свіжому огляд від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як відзначають експерти, цільове призначення земельної ділянки допускає розміщення адміністративно-офісного центру з апартаментами, на що отримано дозвіл. Разом з тим, Одеська міська рада, як розпорядник землі, надавала земельну ділянку не для будівництва, а для експлуатації СТО. А це вже може бути підставою для розірвання договору оренди земельної ділянки.

Також стало відомо, що одеський ДАБК в окружному адмінсуді намагався скасувати містобудівні умови і обмеження, аргументуючи тим, що на схемі генерального плану, будівля яка реконструюється, розташована впритул до прилеглої існуючої будівлі на суміжній земельній ділянці, що є порушенням протипожежних норм. Але суд відмовив у задоволенні позову.

Проте, було відкрито апеляційне провадження. Тому певні інвестиційні ризики залишаються до остаточного рішення по цій справі.

Що стосується комфортності проживання там, то прибудинкова територія практично відсутня. Тут відсоток забудови становить понад 70% площі земельної ділянки. Однак оскільки апартаменти належать до нежитлової нерухомості, на них не поширюються норми ДБН як до житлових будинків.

Більш докладно про апарт-комплекс Times можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом