Новий скандал навколо садиби Маліна: забудовник знову намагається її знести

Скандальний забудовник знову намагається знести старовинної садиби по вулиці Тургенєвській, 22 у Шевченківському районі для будівництва на цьому місці нового житлового комплексу.

Про це написав юрист громадської організації "Карти реновації" Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, робітники вже розібрали стіну та завезли на ділянку будівельні матеріали, черговій історичній будівлі загрожує знесення.

"Історична будівля "заважає" будівництву ІІ черги ЖК Тургенєв. Влітку рішенням Київської міської ради потрапила до списку цінної історичної забудови. Будівля відома тим, що тут проживала родина багатих міщан Зеленських", - зазначив юрист.

Він нагадав, що проти забудовника вже відкрито дві кримінальні справи, а будівництво та ділянку було заарештовано столичною прокуратурою. Варто наголосити, що будівля знаходиться в "охоронному списку Кличка".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у жовтні минулого року комунальники знесли встановлений забудовником паркан навколо історичної будівлі на Тургенєвській, 22.

Садибу звели 1890 року, першим його власником став Василь Малін. Пізніше у 1911-15 роках сюди переїхала жити сім'я міщан Зеленських. Сьогодні це одна з останніх дерев'яних садиб на вулиці, що вціліла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

139

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом