Новий глава ДАБІ доручив виконувати закон

Новопризначений на посаду т.в.о. голови ДАБІ Сергій Галіцин заборонив надавати забудовникам відмови у видачі дозволів з причин, які не були зазначені в попередніх відмовах.

Про це у вівторок, 2 березня, повідомили в пресслужбі Держархбудінспекції.

Відповідно до першого дорученням керівника ДАБІ, тепер кожен виявлений факт відмови без надання професійної консультативної допомоги буде розглядатися в контексті неналежного виконання службових обов'язків.

Варто підкреслити, що в Законі України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" чітко прописано, що при повторному розгляді не допускається відмова у видачі дозвільних документів, з причин, що не були раніше вказані в письмових повідомленнях.

Незважаючи на те, що доручення глави ДАБІ фактично дублює положення закону, в пресслужбі організації вважають, що воно допоможе запобігти зловживанням і перевищення повноважень з боку чиновників, що в результаті сприятливо відіб'ється на сфері будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, тимчасово виконувати обов'язки глави Держархбудінспекції Кабмін призначив Сергія Галіцина 24 лютого. До цього він обіймав посаду голови Департаменту інспекції у Луганській області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом