Незаконна забудова парку Малишка: прокуратура вимагає повернути землі Києву

У Києві на території парку імені Андрія Малишка (Дніпровський район столиці) може початися незаконне будівництво. Аби цього не допустити, столична прокуратура подала позов до суду, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів у вівторок, 14 грудня.

Прокуратура вимагає повернути Києву один гектар парку вартістю близько 47 млн гривень. Правоохоронці встановили, що ця земля незаконно вибула у приватну власність і перебувала на праві власності у різних юридичних осіб. Тут запланували будівництво торгово-офісного комплексу з усією супутньою інфраструктурою – паркінгом, кафе тощо.

У травні 2020 року власник, після отримання дозволу на будівництво, огородив територію парканом.

Однак у прокуратурі зазначили, що придбання земель лісового фонду приватними особами обмежено законодавством, а їх забудова – взагалі суперечить законам. У зв'язку з цим правоохоронні органи подали в суд, вимагаючи повернути зазначені землі в комунальну власність. Підготовче засідання суду має відбутися 21 січня наступного року.

Підкреслимо, що будівництво в парку Малишка викликало загальний резонанс. Після того, як забудовник вирішив почати тут будівельні роботи, на місце прибули з акцією протесту місцеві жителі, намагаючись перешкодити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації розпорядився демонтувати паркан навколо резонансного будівництва в парку. Столична влада розглядала викуп цієї земельної ділянки і планувала розширити територію парку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом