Благоустрій парку Малишка в Києві ледь не переріс у масштабну забудову

Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА) розпорядився демонтувати паркан навколо резонансного будівництва у парку імені Андрія Малишка в Дніпровському районі столиці.

Про це повідомив радник мера, співголова Комісії з перевірки інформації щодо об'єктів будівництва Володимир Бондаренко.

Він уточнив, що паркан встановила компанія-землекористувач спочатку під виглядом "благоустрою території", а в подальшому вивісила будівельний паспорт на будівництво на Броварському проспекті багатофункціонального центру.

За його словами, Комісія в даний час розглядає питання викупу цієї земельної ділянки для суспільних потреб, а саме: розширення парку імені Андрія Малишка.

"На проспекті Броварському у Дніпровському районі міста Києва за дорученням Віталія Кличка Департаментом міського благоустрою Київської міської державної адміністрації анульована контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою 2014 року", – зазначив Бондаренко.

За його словами, замість цього видано припис на демонтаж паркану у парку. У разі відмови компанії-землекористувача, демонтаж може бути здійснено силами комунального підприємства "Київблагоустрій" після закінчення 3-денного терміну.

Водночас Володимир Бондаренко засудив залучення невідомих молодих людей спортивної статури для протистояння з жителями.

"Хочу зазначити, що будь-яка забудова, яка починалася з протистояння з жителями – не закінчувася нічим позитивним для забудовника", – наголосив він.

Радник київського міського голови нагадав, що Київська міська рада продала у 2009 році зазначену земельну ділянку площею 0,49 га у приватну власність. У 2010 році земельна ділянка двічі змінював власників.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, що в Київраді підтримали петицію про створення "Парку мрії" на ділянці розміром 5 гектарів на вулиці Антоновича, 52-54.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом