Від президента чекають вето законопроєкту №5655 вже цього тижня

Цього тижня очікується, що президент Володимир Зеленський ветує скандальний законопроєкт №5655 про реформу містобудування.

Про це написала радниця голови Асоціації міст України, народний депутат VII та VIII скликань, голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан на своїй сторінці у Facebook.

Відповідний висновок вона зробила після слів глави держави щодо майбутніх рішень. Зокрема, він кілька днів тому заявив, що "цей тиждень буде часом відповідних рішень. Вже підготовлених. Щодо відносин між центральною владою та регіонами. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить потужні необхідні кроки".

За словами Продан, цього тижня місцеве самоврядування отримає вето неоднозначного законопроєкту. Вона нагадала, що ветувати документ закликають не лише органи місцевого самоврядування, а й громадськість, архітектори.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, 13 грудня депутати парламенту проголосували у другому читанні за ініційований головою фракції "Слуга народу" Оленою Шуляк законопроєкт №5655, який запускає реформування містобудівної галузі. Документ пройшов завдяки практично мінімально необхідній кількості голосів – 228. Його не прийняли б, якби не підтримка депутатів із фракції ОПЗЖ.

Проти законопроєкту №5655 виступили Мінкульт, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація ОТГ, антикорупційні ГО "Чесно" та ГО "Разом проти корупції", органи місцевого самоврядування. А Нацагентство із запобігання корупції знайшло у ньому корупційні ризики. Посли країн "Великої сімки" також розкритикували документ, наголосивши, що "при виконанні реформи важливо зберегти повноваження місцевих громад".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом