У Раді створили робочу групу, яка має розробити Містобудівний кодекс

У Верховній Раді створили робочу групу, яка має взятися за розробку Містобудівного кодексу.

Про це написала народна депутатка України Ганна Бондар на своїй сторінці у Facebook.

Робоча група створила сторінку в соціальних мережах для публічного висвітлення процесу. Зокрема, тут публікуватимуть дослідження щодо чинного містобудівного законодавства, а також проєктів, які не були імплементовані, обговорюватимуться практики інших країн та нові політики для України. Процес розробки складатиметься з двох етапів – створення концепції Містобудівного кодексу та безпосередньо законопроєктів. На кожному важливому кроці обіцяють робити публічний check-up.

До розробки кодексу Бондар закликала долучитись всіх бажаючих, експертів та різноманітних фахівців. "Я щиро вважаю, що будь-яка людина, яка мешкає на території України, має право на власну інтервенцію цього процесу. Адже всі ми, українці, є і будівельниками, і споживачами міст", - написала депутат.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні знову взялися за створення Містобудівного кодексу, концепцію якого схвалили ще у 2007 році, але досі так і не реалізували.

Відомо, що у 2010 році кодекс був ухвалений парламентом у першому читанні , проте до другого його так і не підготували. Нещодавно на засіданні містобудівного комітету було ухвалено рішення знову взятися за підготовку документа. Очолити роботу з написання вирішили доручити депутаткі Ганні Бондар.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

150

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом