G7 та ЄС покликали взяти участь у містобудівній реформі в Україні

Взяти участь у реалізації містобудівної реформи українська влада запросила представників країн Євросоюзу та Великої сімки.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков, коментуючи підсумкову робочу зустріч із представниками посольств цих країн.

Під час обговорення сторони торкнулися законопроєкту №5655, який, на думку Кубракова, "створить необхідні умови для цифровізації сфери будівництва та ефективного управління процесами відновлення".

Чиновник вважає, що цифровізація спростить для учасників ринку процес моніторингу за перебігом будівництва об'єкту. До того ж, за його словами, у документі врахували всі зауваження Національного агентства щодо запобігання корупції у повному обсязі.

Тим часом раніше Асоціація міст України виступила категорично проти його ухвалення у нинішньому вигляді. Серед численних зауважень та пропозицій АМУ зазначила, що законопроєкт передбачає передачу функції держави та місцевого самоврядування підприємницьким структурам, що ставить одних суб'єктів господарювання у привілейоване становище по відношенню до інших.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, минулого тижня Комітет Верховної Ради з організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вдруге підтримав скандальний законопроєкт №5655.

При цьому депутатам знадобилася лише доба, щоб прочитати 2100 сторінок порівняльних таблиць, а також зауваження з боку Нацагентства з запобігання корупції, Асоціації міст України, ГНЕУ.

Нагадаємо, що НАЗК провело аналіз статей законопроєкту, зазначивши його корупціогенні ризики. Більше того, за наслідками розгляду доопрацьованої редакції проєкту закону було встановлено, що запропонована редакція не вирішує зазначених проблем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом