Нацрада реформ запропонувала скасувати монополію держави на видачу дозволів забудовникам

Україні, щоб побороти корупцію в будівництві, необхідно скасувати монополію держави на видачу дозволів забудовникам.

Про це заявив глава Виконавчого комітету Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Сегодня.

За його словами, зараз забудовники платять хабарі у розмірі 5-20 доларів за квадратний метр.

"Ми пропонуємо повністю цю систему скасувати, скасувати монополію держави на видачу будівельних дозволів, дати, точно так само, як існує приватний нотаріус, дати звичайним громадянам, звичайним приватним особам право видавати ці дозволи", – зазначив Саакашвілі.

Він вважає, що, з одного боку, приватні особи будуть зацікавлені в оперативній видачі будівельних дозволів, а з іншого – будуть особисто нести майнову і кримінальну відповідальність за будівництво небезпечних об'єктів.

"Ми створюємо систему, коли взагалі корупція знищується. І треба віддати належне, що разом з комітетом Верховної Ради, разом з прем'єр-міністром, разом з гарною групою депутатів у Верховній Раді ми, в принципі, прийшли до консенсусу, як швидко завести цей закон до Верховної Ради і його прийняти", – підкреслив Саакашвілі.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, Верховна Рада України постановила створити тимчасову слідчу комісію, яка буде займатися розслідуваннями фактів корупції в галузі нерухомості.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом