Наслідки висотної забудови передмістя Києва: уроки в коридорах шкіл

Через масштабну забудови передмістя Києва у школі в селі Крюковщина довелося провести дві святкових лінійки, а через переповненість класів учням доводиться сидіти в коридорі.

Як повідомляє "Хмарочос", в школі, розрахованій менш ніж на 800 учнів, сьогодні навчаються понад 1800 дітей, цього року набрали 8 перших класів. За свідченнями місцевої жительки Лілії Котирло, вже п'ятий рік заняття для старших класів проводять в коридорах і вестибюлях. Парти поставили також у шкільному музеї, учительських, актовій залі, бібліотеці. Відповідно, вчителі не мають місця, де перевірити зошити або просто попити чаю. Шкільна їдальня не в змозі забезпечити повноцінно їжею всіх учнів.

Місцеві жителі стверджують, що "в семи кілометрах від Києва, у Крюковщині, побудовано близько 20 ЖК, при цьому з 1993 року не побудовано жодної державної школи".

Три роки тому поруч зі школою почали зводити новий триповерховий шкільний корпус, проте будівництво довелося заморозити через проблеми з фінансуванням.

У міськраді Вишневого (Крюковщина входить до ОТГ Вишневого) запевняють, що за договором підрядник має здати новий корпус школи до кінця 2021 року і роботи йдуть за планом. Однак, якщо корпус і добудують, він навряд чи вмістить всіх учнів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, суд у середу, 1 вересня, скасував будівельну норму, яка забороняла будівництво висоток у селищах під Києвом. Останнім часом Київ і область постійно конкурують за покупців нерухомості. При цьому передмістя стало випереджати столицю за обсягом будівництва нових площ нерухомості за низкою факторів. З прийняттям цього рішення така тенденція тільки посилиться.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом