Найвищий хмарочос у світі підсвітили в кольори українського прапора

Найвищий хмарочос у світі Бурдж-Халіф, який розташований у Дубаї, на честь Дня Незалежності України підсвітили жовтим і синім – у кольори українського прапора.

Про це повідомили українці, які святкували 30-річчя Незалежності у столиці ОАЕ. Також відео з підсвічуванням з'явилося на сторінці хмарочоса у Twitter.

"Бурдж -Халіф святкує День Незалежності України і бажає українському народу процвітання і миру", - був підписаний відеоролик.

Як відомо, хмарочос Бурдж-Халіф був побудований у 2010 році, його висота – 828 метрів. Це багатофункціональний комплекс, який поєднує у собі найостанніші розробки в інженерії. Незважаючи на свою висоту і розташування, має міцну основу. З огляду на особливості ґрунту, інженери використовували висячі палі довжиною 45 метрів і діаметром 1,5 метра. Всього їх 200 штук, таким чином вони тримують вагу вежі, яка дорівнює приблизно 0,5 млн тонн. Незважаючи на свої розміри, побудували її досить швидко – протягом чотирьох років.

Тут сьогодні розташовуються різні офіси, торгові приміщення, житлові апартаменти і готельні номери. У будівлі можуть перебувати до 35 тисяч осіб. Реалізація проєкту Бурдж-Халіф обійшлося у 1,5 млрд доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ізраїльський художник Zygo збирається реалізувати найвищий у світі витвір мистецтва – хмарочос Clothespin Tower, який також буде знаходитися у Дубаї. Якщо вдасться знайти спонсорів, будівництво має розпочатися у 2023 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

244

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом