Найдорожче в світі паркомісце продали за $1,3 млн

У Гонконзі під час аукціону продали паркувальне місце, вартість якого склала 10,2 млн гонконгських доларів (близько $1,3 млн), що є абсолютним світовим рекордом.

Як повідомляє BBC, парковка розташована в елітному житловому комплексі Mount Nicholson. Він знаходиться на горі Ніколсон, висота якої сягає 430 метрів над рівнем моря. З вікон комплексу відкривається гарний краєвид на порт Гонконгу. Поруч розташовані будинки, житло в яких вважається найдорожчим в Азії.

Така дорожнеча парковки пояснюється тим, що Гонконг страждає від перенаселення, і будь-яка нерухомість – будь то житлова або комерційна – коштує тут дуже дорого.

Треба зауважити, що минулий світовий рекорд вартості парковки був також зафіксований у Гонконзі. Операцію здійснили у 2019 році, тоді за місце у паркінгу виклали $980 тисяч.

Видання зазначає, що місцевий ринок нерухомості сильно постраждав через пандемію коронавірусу. Однак останні тенденції говорять про поступову стабілізацію. Наприклад, у травні тут здали в оренду будинок теж за рекордною ціною – близько $210 тисяч на місяць.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Амстердамі виставляли на продаж гараж, вартість якого сягла в 1 млн євро. Згідно з даними місцевих ріелторів, це найдорожчий гараж у всій країні. Він не виділяється ні технічним обладнанням, ні будь-якими надбудовами. Це звичайний гараж, з паркувальним місцем у 22 "квадрата" – всього на один автомобіль. З очевидних плюсів – є під'їзна доріжка з блокуванням. Більше нічим дана нерухомість похвалитися не може.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом