Найбільший у світі район із надрукованих будинків з'явиться у Техасі

В американському місті Остін (штат Техас) з'явиться найбільший у світі район із надрукованих на 3D-принтері будинків.

Як повідомляє The Wall Street Journal, за реалізацію проєкту взялися дві компанії Lennar та Icon. Вони мають намір звести близько 100 будинків. За підрахунками, будівництво за допомогою 3D-друку має бути у рази економічнішим та екологічнішим, ніж при традиційному. Крім того, воно не потребує великої кількості робітників.

Будинки використовуватимуть бетонний каркас, замість дерев'яного, як зазвичай роблять у тому регіоні. За словами генерального директора Icon Джейсона Балларда, за допомогою 3D-принтерів можна встановити систему зовнішніх та внутрішніх стін для одноповерхової будівлі площею 185 квадратних метрів. На це знадобиться лише тиждень. Виготовлятимуться будинки із суміші Lavacrete – спеціального бетону, оптимізованого для роботи пристроїв.

"Машини можуть друкувати вигнуті стіни, що дозволяє створювати креативні проєкти будинків", - уточнив Баллард. Будинки будуть оснащені фотоелектричними покрівлями, таким чином вони зможуть забезпечувати себе енергією. Їхня конструкція досить міцна, щоб витримати екстремальні погодні умови, а термін експлуатації не повинен поступатися традиційним аналогам.

За добудову будинків відповідатиме компанія Lennar, яка вже давно працює у сфері будівництва. За якою ціною продаватимуться такі будинки – поки сьогодні невідомо. Але варто зазначити, що будинки, надруковані раніше компанією Icon, коштували дешевше за звичайні. Наприклад, будинок з двома спальнями в Остіні оцінили у $450 тисяч, а з чотирма спальнями – у $800 тисяч. Побудований район складатиметься з одноповерхових будинків.

Варто зазначити, що після того, як уряд США під час пандемії встановив нові іпотечні ставки, попит на нове житло зріс. Однак будівництво було ускладнене збоями у постачанні матеріалів та нестачею робочої сили.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Німеччині вперше надрукували на 3D-принтері житловий будинок із квартирами. Стартував проєкт у Баварії ще у вересні минулого року. Будівництво велося за тривимірним друком за допомогою портального 3D-принтера BOD2.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

212

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом