Найбільший берлінський аеропорт перетворять на житловий район. Фото

Найбільший аеропорт Берліна Тегель перетворять на новий житловий район, в якому побудують університетський кампус.

Як повідомляє Аvianews.com, аеропорт Тегель, який допомагав Західному Берліну зі сполученням із зовнішнім світом, 5 травня позбувся сертифіката, і тепер не може приймати літаки. Закрився він у середіині ще у 2020 році, а останні літаки прокинули аеропорт в листопаді.

Координувати будівництво буде державна компанія Tegel Projekt GmbH. Відповідно до розроблюваного проєкту, тут зведуть технологічний парк для тисячі компаній, на яких будуть працювати 20 тисяч осіб. Побудують також студентський кампус на 5 тисяч місць. Спеціально для них відведуть будівлю терміналу аеропорту.

Зовсім поруч також побудують житловий квартал. Він буде розрахований на проживання 10 тисяч осіб, для них побудують 5 тисяч квартир. Однією з основних цілей проєкту – зробити його максимально екологічним: на території облаштують велику кількість скверів і садів, при цьому з мінімальним використанням автомобілів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Гонконзі на місці старого аеропорту побудують величезний хмарочос. Будинок буде зливатися зі спорудами аеропорту, які збереглися. Міжнародний аеропорт працював з 1925 по 1998 рік. Згодом новий аеропорт побудували в 30 кілометрах, в західній частині міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

173

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом