Наближена до Дубріцкаса компанія так і не заплатила за ділянку у парку Києва

Аукціон з продажу землі у парку "Юність" на Борщагівці у Києві був скасований, оскільки переможець торгів компанія "Ханбер Трейд" не перерахував кошти.

Як повідомляє "Святошин Лайв", у парку "Юність" збиралися продати земельну ділянку разом з кінотеатром. Аукціон проводили у зв'язку з банкрутством компанії "Кімет-плюс", якій належав цілісний майновий комплекс у парку, до складу якого входить кінотеатр "Кристал".

Майновий комплекс – кінотеатр загальною площею 68,40 кв.м., він складається з нежитлової будівлі площею 68,40 квадратних метрів. Крім того в складі майнового комплексу є зал для глядачів площею 682,20 кв.м., сцена площею 149,80 кв.м.

Переможцем аукціону стало ТОВ "Ханбер Трейд", яке займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Цільовим призначенням ділянки є будівництво багатоквартирного будинку з об'єктами торгово-розважальної інфраструктури та підземним паркінгом.

Як повідомляється на порталі YouControl, керівником компанії є Ольга Сергєєва, а кінцевим бенефіціаром громадянин Литви Авуліс Арвідас. Також компанію пов'язують з іншим литовцем, відомим в Одесі забудовником Гердасом Дубріцкасом.

Продаж даної ділянки і можливе нове будівництво на ній чергового житлового комплексу обурило місцевих жителів.

Лот оцінили в 3,1 млн гривень. За даними ЗМІ, тільки за землю ціна була занижена мінімум у 3 рази. Ринкова вартість кінотеатру з такою площею може починатися від 25-30 млн грн. Тобто, зі старту загальну ціну занизили в 11-13 разів.

НЕРУХОМІ раніше писали, що одеський забудовник Graf development Гердаса Дубріцкаса пов'язаний з низкою скандалів. Так компанія судилася з міським ДАБКом через заниження класу наслідків при будівництві клубного будинку Граф на Катерининській.

Також був скандал і з будівництвом багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Віце - адмірала Азарова, 6. Як з'ясували правоохоронці, одна зі співробітниць заволоділа внесками покупців квартир у новобудові в цілому на 24 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом