На Закарпатті чиновники облради і ДАБІ організували схему хабарів на "Великому будівництві". Фото

У Закарпатській області заступник голови облради і один з топ-чиновників обласного управління ДАБІ організували схему вимагання коштів з підрядників, які працюють в рамках президентської програми "Велике будівництво".

Про це у вівторок, 3 листопада, повідомили в пресслужбі СБУ.

Як розповіли правоохоронці, чиновники налагодили механізм отримання хабарів з підприємців. Так, зловмисники вимагали гроші з компанії, яка виграла тендер на будівництво культурного центру в одному з селищ області.

Чиновники обіцяли, що не будуть "створювати" проблем при будівництві даного об'єкта. За це вони вимагали півмільйона гривень.

Зараз правопорушники затримані, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває слідство, за даним фактом порушено кримінальну справу.

Як стало пізніше відомо, йдеться про затримання голови обласної ДАБІ Віталія Лалакулича і заступника Закарпатської облради Петра Грицика. Затримання Лалакулича відбулося на вулиці Гойди, а Грицика на Слов'янській набережній в Ужгороді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, обсяг хабарів у будівельній сфері досяг 841 млн гривень на рік. Відповідні підрахунки були проведені Міністерством цифрової трансформації.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом