У Мінцифри підрахували хабарі в будівельній сфері: сума наближається до мільярду

У Міністерстві цифрової трансформації підрахували рівень корупції та хабарів, обсяг яких досяг 841 млн гривень на рік в будівельній сфері.

Про це заявив перший заступник міністра Олексій Вискуб, кажучи про запуск держпослуг в режимі онлайн на порталі "Дія", передає пресслужба Мінцифри.

За словами чиновника, скориставшись новою послугою, українці зможуть заощадити близько 1,3 млрд гривень в рік. При цьому левова частка в цій сумі – хабарі, які змушені платити люди чиновникам. Також, як зазначив Вискуб, близько 500 млн витрачаються на бланки, ксерокопії та дорогу, що також є важливим.

Заступник міністра розповів, що впроваджені послуги на порталі "Дія" стосуються будівництва об'єктів, з класом ризику СС1 – це 90% всього будівництва в Україні.

Для будівництва більш ризикових об'єктів, послугу обіцяють запустити до кінця року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада України постановила створити тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься розслідуваннями фактів корупції в галузі нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом