На Тайвані добудовують хмарочос, який буде поглинати вуглекислий газ. Фото

На Тайвані побудують хмарочос у вигляді нитки ДНК, який здатний поглинати вуглекислий газ.

Як повідомляє Designboom, проєкт уже майже побудований. Він розташовується в Тайбеї, за його реалізацію взялося архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures. На кожному поверсі хмарочоса висадять різну рослинність, в результаті будинок "зможе поглинати" до 130 тонн вуглекислого газу і шкідливих викидів.

Розробники проєкту називають його "житловим деревом" або "вертикальною землею". За розробку ландшафту відповідає компанія з Сан-Франциско SWA.

Сьогодні об'єкт вже майже побудований. Усередині проводяться оздоблювальні роботи, висаджуються сади і запускаються водоспади. Повністю здати комплекс планують в кінці цього року.

Спиралевидная форма будівлі відкриває красивий панорамний вид на горизонт. З вікон також видно вежу Taipei 101, яка вважається найвищою у світі.

Згідно з технічними характеристиками будівлі, вона здатне протистояти землетрусам і обладнана системою збору дощової води. Також будівля обладнана сонячними батареями, а більшість відходів буде перероблятися в компост і удобрювати рослинність.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в китайській провінції Цзянсу побудують хмарочос заввишки 500 метрів з абсолютно дзеркальним фасадом. Над розробкою проєкту працювала архітектурна компанія SOM і буде називатися "Центр фінансів Гренландії". Ця будівля також буде стійкою до землетрусів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

231

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом