На Подолі в Києві зносять ще одну старовинну будівлю

У Києві незважаючи на війну, почали розбирати старовинну будівлю в Подільському районі на Кирилівській, 13д, побудовану близько 150 років тому.

Про це повідомили активісти з "Карти Реновації" у своєму Телеграм-каналі.

За їхніми словами, спочатку будівельники демонтували вікна, потім почали зносити покрівлю. Архітектура будівлі виконана у стилі класицизму, звели її у 1860-1870 рр.

У "Карті Реновації" вважають, що власником будинку є фірма "Дніпро-2000". Ця ж компанія розбирає будівлю у Цимлянському провулку, розташованої по сусідству. Попри заборони та розпорядження її вже наполовину розібрали.

Сьогодні немає даних про дозволи на демонтаж будівлі на Кирилівській, оскільки поки що не працюють відкриті реєстри.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними столичної влади, забудовник ще до війни робив спроби провести демонтаж старовинної будівлі. Було виписано розпорядження, проте й воно, як бачимо, не зупинило будівельників. Директор Департаменту культурної спадщини Олександр Нікоряк запропонував злочини забудовників під час війни прирівняти до мародерства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом