На Львівщині занедбані санаторії перетворять на житло для переселенців

Закинуті санаторії у Трускавці Львівської області перетворять та пристосують для проживання у них переселенців.

Про це повідомили у юридичній фірмі Integrites, яка виступає консультантом влади Трускавця, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, йдеться про санаторії "Рубін" та "Янтар", загальна площа яких становить 32 тисячі квадратних метрів. Санаторії законсервували ще на початку воєнних дій у 2014-15 роках.

Проведена модернізація приміщень дозволить розв'язувати питання із житлом для 3 тисяч осіб. Проєкт реалізуватиметься на основі державно-приватного партнерства з метою інтеграції переселенців до субрегіонової економіки. Проєкт у Трускавці є частиною Rehousing Ukraine Initiative. Юристи Integrites надають адміністрації Трускавця консультації з липня 2022 року щодо фінансової та управлінської структури.

Санаторії "Рубін" та "Янтар" – це одинадцятиповерхові будівлі, зведені на початку 1980-х років. Сьогодні вони належать ПрАТ "Трускавецькурорт". На майно фірми нещодавно було накладено арешт у межах кримінального провадження щодо відчуження майна об'єктів нерухомості, які перебували в управлінні Федерації професійних спілок України, ПрАТ "Укрпрофздравниця" та ПрАТ "Укрпрофтур".

Кінцевим бенефіціаром "Трускавецькурорту" є Павло Якубенко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Львові відкрили ще одне модульне містечко для переселенців, які змушені були покинути все та виїхати через вторгнення росії.

Містечко складається з 94 модульних будиночків з облаштованою територією: тут є мобільна кухня, їдальня, дитячі та спортивні майданчики для найменших його мешканців.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом