На Львівщині викрили схему незаконного будівництва

Співробітники львівської податкової служби виявили незаконну схему, організовану місцевим підприємцем, пов'язану з будівництвом житлових комплексів на території області.

Про це повідомляє ДПС на своїй сторінці в Facebook.

Податківці встановили, що будівництво багатоквартирних будинків велося з порушеннями. Так, у забудовника були відсутні декларації про початок виконання будівельних робіт та декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

Податкова встановила, що реєстрацію побудованих будівель провели з порушенням законів і містобудівних вимог.

Для надання легального статусу багатоквартирним будинкам через пов'язаних осіб житлова нерухомість була внесена до статутного фонду товариства.

Орієнтовна вартість нерухомості склала понад 89 млн гривень. За даним фактом прокуратура Львівської області порушила кримінальне провадження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові викрили масштабну схему з незаконного будівництва багатоповерхових будинків і ухилення від несплати податків. При цьому всі документи були оформлені на студента одного з харківських вузів.

Після того, як будівництво закінчувалося, все той же студент через суд вводив його в експлуатацію і переукладав договори з клієнтами на покупку квартир.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

48

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом