На Київщині відновили більше як половина житлових об’єктів

1 хв

В Київській області було пошкоджено понад 29 тисяч об’єктів. Відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17,5 тисяч об’єктів, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

За словами Руслана Кравченка, у пріоритеті відбудова житла та соціальної інфраструктури. Загалом відновили:

  • 15, 8 тис. багатоквартирних та приватних будинків;
  • 202 освітні заклади;
  • 115 об’єктів охорони здоров’я;
  • 78 адмінбудівель та ЦНАПів.

"Продовжуємо працювати над прозорістю всіх процесів. Провели засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" з розгляду трьох тендерних закупівель у Вишневій громаді", — зазначив начальник Київської ОВА.

Засідання стосувалось будівництва двох укриттів у закладах освіти в Крюківщині, Вишневому та реконструкції кінотеатру під приміщення міськради. Резонанс в суспільстві виник через суми тендерів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, але під час відбудови Київщини не обійшлось і без корупційної складової. Наприклад, ціни багатьох матеріалів для створення приміщення для міськради у Вишневому були завищеними. Переплата могла становити більше 5 млн грн. В результаті тендер на реконструкцію занедбаного кінотеатру під будівлю мерії за 186 млн грн вдруге скасували.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

401

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом