На Київщині судитимуть забудовника, який продовжував будувати всупереч рішенню суду

У Київській області судитимуть забудовника, що зводив житловий будинок у Василькові, всупереч рішенню суду. Якщо провина буде доведена, йому загрожує штраф від 500 тисяч до 1 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Правоохоронці розповіли, що забудовник вирішив не виконувати рішення суду, яке вже вступило в законну силу. Так, постанова забороняла проводити будь-які будівельні роботи на об'єкті та зводити багатоквартирний житловий будинок через відсутність необхідних для цього дозвільних документів.

Наразі досудове слідство за вказаним провадженням завершено Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури. Для розгляду по суті обвинувальний акт уже направлено до суду.

Якщо порушення буде доведено, забудовнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в травні київський суд заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яка була виділена співачці, екснардепці Оксані Білозір. Незважаючи на рішення суду, забудовник продовжив проводити будівельні роботи, сховавшись за будівельним парканом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом