На Київщині до зими планують збудувати 2500 одноповерхових будинків

У Київській області до настання холодів планують збудувати 2500 одноповерхових будинків для громадян, чиє житло зруйнували російські окупанти.

Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, повідомляє Forbes.

За його словами, будівництво почалося близько місяця тому, собівартість одного будинку – 1,2 млн гривень без ремонту та меблювання. Перші п'ять будинків буде зведено до 12 червня, у першому заселять сім'ю загиблого під Ізюмом Героя України.

Більшість матимуть по три кімнати, загальна житлова площа – близько 90 квадратних метрів. Також планується будівництво будинків площею 60 та 120 "квадратів". У будівництві використовуватимуться останні технології, щоб завершити роботи максимально швидко.

"Використовуються технічні рішення, що дозволяють дати результат через місяць. Матеріали: газобетон, арматура, дерево. Для нас головний – час, потрібно знайти таку кількість виробників, які закриють потребу до зими", - заявив Кулеба.

Він також додав, що служби продовжують перевіряти область, проводять розмінування. Сьогодні досліджено 70% території Київської області. Відомо, що окупанти зруйнували 5000 приватних будинків. Вже відомо, що з 69 громад у 46 є руйнування – це 65% території області.

"На 5000 будинків потрібно близько 6 млрд грн – це тільки будівництво приватних будинків, без електромереж, газопостачання, які в основному там є", - наголосив голова Київської ОВА.

Коментуючи стан населених пунктів, Кулеба наголосив, що ситуація в області різна та характер руйнувань відрізняється. Так, у Великій Димерці не було лінії зіткнення, але селище постраждало внаслідок артилерійських обстрілів. У Бучі руйнувань небагато, але там було багато людських жертв. Дуже сильно постраждало місто Ірпінь, де тривалий час була лінія зіткнення. У Бородянці повністю зруйновано центральну вулицю міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Кулеба заявляв, що під Києвом збудують два житлові комплекси на 50 тисяч квартир для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії. Також сьогодні ведеться діалог із будівельними компаніями за рекомендованою ціною для викупу квартир для постраждалих.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом