На Херсонщині влада вимагає знести незаконну новобудову

У Новій Каховці Херсонської області влада міста вимагає від місцевого забудовника знести новобудову на вулиці Дружби, 19а.

Як повідомляє "Новий день", підставою для цього стала відмова у затвердженні проєкту землеустрою щодо відведення ділянки та передачі її в оренду для будівництва.

Як розповіла голова депутатської комісії з питань землеустрою Ірена Лепень, будівництво будинку відбувається на місці колишнього футбольного поля. Добудову не могли узгодити через невідповідність ділянки генеральному плану та зонінгу міста.

Будівництво на ділянці почалося торік у січні. Раніше футбольне поле належало місцевому аграрному коледжу. Зараз ділянка знаходиться в комунальній власності Новокаховської міської ради.

Відзначається, що ще у 2015 році влада змінила генплан і план зонування, таким чином дозволивши будівництво на даній ділянці площею 0,05 га триповерхового житлового будинку. Однак будівництво "вилізло" за межі майданчика.

Міська рада дала забудовнику місяць, щоб очистити територію. Варто також підкреслити, що забудовник порушив норму щодо висотності будівлі: будинок уже виріс до п'яти поверхів при дозволених трьох.

Заступник мера Олег Тарабака заявив, що для звільнення ділянки землі, яка була не оформлена, будівельній компанії доведеться знести майже все збудоване приміщення. Якщо забудовник відмовиться виконати припис, міськрада пообіцяла звернутися до суду.

Варто також зазначити, що будівельна компанія поки не збирається виконувати приписи: на майданчику тривають роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Херсоні, в історичній частині міста, на вулиці Гоголя замість реконструкції кафе "Мангал" почали будувати п'ятиповерховий будинок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом