На Херсонщині окупанти забирають у людей житло

Російські окупанти на Херсонщині вирішили віддати житло українців, які втекли від "руського миру", так званим переселенцям.

Про це йдеться у наказі №31 військового коменданта Херсонської області полковника Віктора Бедрика.

Так, у наказі йдеться про те, що голови ОСББ мають надати списки квартир, власники яких виїхали з Херсона для передачі житла, що пустує, тимчасовим переселенцям, які прибули із зон бойових дій.

У наказі уточнюється, що рішення "узгоджено з головою адміністрації Херсонської області", а його метою є "створення умов для повноцінного проживання громадянам, що прибули".

Проте місцеві жителі побоюються, що цей наказ полегшить та надасть чергову нагоду окупантам для мародерства. Як відомо, залишаючи населені пункти під Києвом, російські війська вивозили з українських будинків навіть жіночу спідню білизну, не рахуючи побутової техніки.

Між тим, місцеві жителі розповідають, що залишити окуповану територію на Херсонщині досить складно, відкритий виїзд лише у напрямку Криму. Як правило, українці тікають через півострів на територію росії, а потім намагаються виїхати до країн Прибалтики або Грузії. Частина населених пунктів на Херсонщині опинилась у гуманітарній катастрофі. Вони відрізані від постачання, у магазинах не вистачає продуктів, а аптеки вже давно не продають ліки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 29 квітня російські ракети потрапили до житлового комплексу у Шевченківському районі Києва. В результаті було зруйновано перші поверхи, загинули мирні жителі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом