На Харківщині через інтернет продають маєток XIX століття. Фото

У Харківській області через інтернет виставили на продаж старовинний маєток, що був зведений у XIX столітті.

Як йдетья в оголошенні, він знаходиться в селі Первухинка, Богодухівського району, на території парку та складається з комплексу будівель. Його пропонують використовувати для ресторанно-готельного бізнесу, в якості реабілітаційного центру, дитячого табору. Вартість садиби – $ 195 тисяч.

Згідно історичної довідки, будівлю звели у 1875 році. Тут проживав німець на прізвище Вебер – відомий на той час цукрозаводчик, керуючий підприємствами Кеніга. На початку XX століття тут розташовувалася селекційна станція, а в 30-х роках особняк – дитячий будинок. Його вихованкою була відома потім радянська актриса Ніна Русланова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Києві був призначений аукціон, на якому збиралися продати пам'ятник архітектури. Йдеться про триповерховий будинок, який знаходиться у Печерському районі біля станції метро Арсенальна на вулиці Івана Мазепи, 10.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

143

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом