На добудову найдорожчого довгобуду Київ виділив ще 183 млн гривень

На добудову Подільсько-Воскресенського мосту Київська міська рада виділила додатково 183 млн гривень.

Про це написала депутатка Київради Євгенія Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

З її слів, кошти перерозподілили шляхом зняття з будівництва інших об'єктів транспортної інфраструктури. "Ось саме зараз, після терору в Києві (ракетний обстріл у понеділок, 10 жовтня), стало необхідно добудувати міст. Коли у нас відра, замість туалетів у шкільних укриттях та самих укриттів недостатньо", – наголосила вона.

Зокрема, 11 жовтня Київрада внесла зміни до Програми економічного та соціального розвитку Києва на 2022 рік. За даними пресслужби, кошти перенаправлялися на "пріоритетні напрямки та заходи, які потребують першочергового фінансування в умовах воєнного стану".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Подільсько-Воскресенський міст відомий як найдорожчий столичний довгобуд. Ще понад тридцять років тому архітектори та інженери розробили техніко-економічне обґрунтування будівництва Подільського мосту. Сам проєкт було затверджено у 1993 році, цього ж року і почалося його будівництво. Але через проблеми із фінансуванням роботи довелося заморозити. У різні часи будівництво намагалися відновити, але безуспішно.

Вартість мосту досягла 20 млрд гривень. У КМДА повідомили, що це пов'язано зі зміною будівельних норм та тим, що буде зроблено ще один з'їзд та заїзд на міст із Троєщини.

Планували його відкрити наприкінці 2021 року, але терміни знову зірвали. Мер Києва Віталій Кличко навіть звільнив свого заступника Олександра Густельова через затягування робіт із будівництвом.

Відомо також, що АМКУ відкривав справу за ознаками змови на торгах, а прокуратура – через розкрадання на будівництві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом