Міськрада Одеси майже в 6 разів скоротила витрати на реставрацію центра міста

Одеська міська рада змінила муніципальну програму збереження і розвитку історичного центру міста, майже в 6 разів скоротивши витрати на капітальний ремонт і реставрацію пам'ятників архітектури.

Таке рішення депутати прийняли на сесії зборів у середу, 22 липня, передає "Думська".

Згадана програма передбачала реставрацію і капремонт 102 будинків, розташованих на Маразліївській, Пушкінській, Рішельєвській, Катерининській та Преображенській, а також пам'ятників архітектури національного значення - Старої Біржі (мерії) і Воронцовського палацу. Тільки у 2020 році на ці цілі збиралися витратити 270 млн грн.

Після внесення правок від цієї суми залишилося 48 млн грн. Зокрема, муніципалітет повністю відмовився від планів з реставрації Воронцовського і Старої Біржі, а також пам'ятників архітектури на Маразліївській і Катерининській, в чотири рази скоротив фінансування робіт на Рішельєвській і в десять разів - на Пушкінській. Майже половина всіх коштів - 20 млн грн піде на ремонти на Преображенській.

Проєкт рішення підтримали 38 депутатів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеському пам'ятнику архітектури на вулиці Маяковського, 1 загрожує руйнування через незаконне будівництво мансарди.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом