В Одесі може зруйнуватись пам'ятник архітектури через незаконне будівництво

Одеському пам'ятнику архітектури на вулиці Маяковського, 1 загрожує руйнування через незаконне будівництво мансарди.

Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Спробу незаконної реконструкції горищного приміщення зробив власник однієї з квартир. Найняті ним будівельники демонтували фасадну частину покрівлі та замінили несучі конструкції.

Першими занепокоїлися сусіди "реконструктора", схвильовані тим, що будівельні роботи можуть завдати непоправної шкоди будівлі, зведеної в кінці ХІХ століття за проєктом архітектора Фелікса Гонсіоровського. Вони звернулися до муніципальної ДАБК з проханням вжити заходів.

"Будівництво ми зупиняємо вже вдруге з початку літа. Перша спроба була на початку червня. Ми виїхали на місце, встановили, що реконструкція ведеться без будь-яких документів. ЖКС "Порто-Франківський" видав припис на зупинку робіт, а реконструктор, здавалося, навіть прислухався до наших доводів і зупинився", - розповів керівник муніципальної ДАБК Олександр Авдєєв.

Однак ненадовго. Як кажуть місцеві жителі, будівельні роботи поновилися в минулу суботу.

"Уже в понеділок вранці наші інспектори разом з представниками зазначеного ЖКС, Приморської райадміністрації та управління охорони пам'яток культурної спадщини міста вийшли вже на друге комісійне обстеження і склали відповідний акт. На місце ми викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала порушення, а ще ми підготували заяву в поліцію за фактом знищення пам'ятника архітектури", – зазначив Авдєєв.

За його словами, через незаконні роботи будівля залишилася без ділянки покрівлі і під час дощів пам'ятник буде не захищений.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі через незаконне будівництва обвалилася кам'яна огорожа, що була одночасно задньою стіною старих дворових сараїв у провулку Ушинського в районі Старопортофранківській.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

49

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом