Мін'юст просить суд звільнити Ocean Plaza від боргу перед олігархами з рф

1 хв

Міністерство юстиції подало заяву до суду  щодо зняття багатомільйонного боргу ТРЦ Ocean Plaza перед російськими олігархами Ротенбергами. Про це повідомила пресслужба відомства.

Міністерство хоче застосувати санкції щодо кредиту і перенаправити борг в дохід держави за рішенням суду. Непогашений кредит є перешкодою для майбутньої приватизації, адже іпотекотримач може заявити, що з ним не розрахувалися, і звернутися до суду про стягнення прав на будівлю ТРЦ Ocean Plaza і земельну ділянку під нею.

Міністерство попросило Вищий антикорупційний суд стягнути в дохід держави право вимоги за трьома кредитними договорами Ocean Plaza: кредитним договором укладеним між ТОВ "ІС "Либідь" та компанією Ротенбергів Ethoder Investments Limited, договором іпотеки від 28.03.2014 між цими ж сторонами та договором застави, укладеним між колишній власником ІС "Либідь" та компанією Ethoder Investments Limited.

Загальна сума боргу Ocean Plaza становить 150 млн доларів плюс понад 50 млн доларів відсотків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Фонд державного майна виставив на продаж Ocean Plaza за більше ніж за 1,65 млрд гривень. Ocean Plaza продаватимуть у рамках так званої “великої приватизації”, яку востаннє проводили ще у 2021 році.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

224

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом