ТРЦ Ocean Plaza виставили на продаж за майже 2 млрд грн

1 хв

Фонд державного майна визначив стартову вартість Ocean Plaza — одного з найбільших ТРЦ у Києві. Його збираються продати більше ніж за 1,65 млрд грн, повідомив голова фонду Віталій Коваль.

"1 651 633 236 грн — стартова ціна "Оушен плази". Наступний крок — готуємо проєкт відповідного рішення на розгляд та затвердження Кабміну. Після цього одразу визначимо дату проведення аукціону”, — розповів Коваль.

За його словами, Ocean Plaza — актив, який має багато переваг: вдале місце розташування (одразу поруч станція метро “Либідська”), велика площа, гарний технічний стан.

На аукціон виставлять 66,65% статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз “Либідь”, який держава отримала після конфіскації майна підсанкційних російських олігархів Ротенбергів. Другим великим акціонером Ocean Plaza є компанія “Ланіта Інвест” Андрія Іванова, якій належить 33,5%.

Ocean Plaza продаватимуть у рамках так званої “великої приватизації”, яку востаннє проводили ще у 2021 році. На відміну від попередніх аукціонів продаж ТРЦ Ocean Plaza відбуватиметься в Prozorro.

“Велика приватизація є потужним драйвером економіки, який з одного боку наповнює бюджет та зменшує обсяги зовнішніх запозичень, а з іншого — забезпечує передачу непрофільних активів новому ефективному власнику, створюючи таким чином умови для їх нового життя”, — повідомляє пресслужба Фонду держмайна України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у червні 2022 року депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт №7451. Він має спростити приватизацію майна під час війни. За нього проголосували 226 парламентарів — мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом